Avicii - in Loving Memory

Plats: Stora scen
Avicii - in Loving Memory
- Skärgårdsfesten avslutas med Avicii-hyllning och insamling

När Tim ”Avicii” Bergling nyligen gick bort bestämde sig projektorganisation för Karlskrona Skärgårdsfest att inte bara hylla Tim och hans musikaliska livsverk utan även starta en insamling till förmån för kampen mot psykisk ohälsa.

Omständigheterna kring Tims död är ofattbart tragiska men det står samtidigt klart att hans musikaliska livsverk har satt oförglömliga spår. Tims musik har inte bara skapat glädje och fina minnen utan även knutit samman människor över hela världen. Få andra svenska artister har lämnat ett så stort avtryck som Avicii, hans musik och hans historia.

Vid midnatt lördagen 4 augusti, efter Zara Larssons konsert på Stortorget, avslutas Karlskrona Skärgårdsfest med en timmes hyllning till Avicii och hans musik. Konsertområdet öppnas då upp med fri entré och görs om till ett enda stort dansgolv där lokala DJs kommer att spela Aviciis fantastiska musik. 
- Det kommer bli en stark final med massor av glädje, kärlek och allsång till Tims musik, säger Malin Törnquist från Karlskrona Skärgårdsfest. Det blir även pyroteknik och audiovisuella upplevelser på scen, avslöjar Malin.

Till minnet av Avicii och för att stödja kampen mot psykisk ohälsa kommer Skärgårdsfesten genomföra en stor insamling med start från mitten av maj fram till och med lördagen 4 augusti. Pengarna kommer att gå oavkortat till lokala organisationer som på olika sätt gör ett ovärderligt jobb och arbetar med dessa viktiga frågor!

Lördagen 4 augusti avslutas med att vi avslöjar hur mycket pengar vi har fått in från Karlskronas invånare, organisationer, företag och festens besökare från Stortorgets scen. 
………..………

Vilka står bakom insamlingen?
Initiativet kommer från Karlskrona Skärgårdsfests projektorganisation och insamlingen genomförs i samarbete med Karlskrona Kommun och Länsförsäkringar Blekinge. Organisationerna tog i april 2018 ett gemensamt beslut att skapa en fond som ska stödja kampen mot psykisk ohälsa. 
 
Swish
Swish: 90 03 989
Meddelande: Skärgårdsfesten
 
Bankgiro
Bankgiro: 900-3989
Plusgiro: 90 03 98-9
Meddelande: Skärgårdsfesten

Till vem går pengarna?
Tillsammans med Suicide Zero kommer pengarna investeras i lokala organisationer och deras arbete med psykiskt ohälsa.

Hur går det till?
Du kan bidra med valfri summa till fondens insamling. Insättningen görs via Swish eller Bankgiro. Swish: 90 03 989 Meddelande: Skärgårdsfesten. Bankgiro: 900-3989, Plusgiro: 90 03 98-9, Meddelande: Skärgårdsfesten
Om du företräder ett företag eller tillhör en organisation och vill bidra med en större summa kan frågor ställas via info@karlskronaskargardsfest.se
 
Mår du själv psykiskt dåligt?
Du som känner att livet är tungt, som har hamnat i kris eller har funderingar som inte ger dig någon ro kan behöva prata med någon. Ibland kan det hjälpa att berätta för någon du känner, andra gånger du kanske hellre vill prata med någon utomstående person, exempelvis någon som arbetar inom vården.
Hit kan du vända dig:
* Hjälplinjen på telefon 0771-22 00 60.
* Bris – Barnens rätt i samhället på telefon 116 111.
* Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80.

Fri entré

Det är fri entré till det mesta under Karlskrona Skärgårdsfest. Men har du ett festivalpass bjuds du på en mängd erbjudanden och entré till alla konserter på Stortorget under fredagen och lördagen.

Där det händer