Mares

Plats: Stora scen

Mares till Karlskrona Skärgårdsfest

Mares är bandet som fick hela Sverige att sjunga “Cava Aperooool” och stod för 2019-års mest imponerande framgångssaga. Utsålda turnéer, publikrekord, nomineringar och listettor. Mares flög med raketfart rakt upp som en komet och hamnade på allas läppar. 2020 släpps nytt material och i sommar för de garanterat hela Stortorget in i allsångsextas under Karlskrona Skärgårdsfest den 31 juli. 

Bandet består av Fredrik Danfors, Albin Egrelius Fredlund, Olof Wärend Nylander, Michael Dahnberg och Fredrik Nilsson. De slog igenom 2015 med låten "Allt du gör och att du finns", vars lyssningar på Spotify ökade så snabbt att Spotify felaktigt trodde siffrorna tekniskt manipulerats. 

Det efterlängtade debutalbumet Sunnanvind (2019) befäste Mares position som ett av Sveriges mest eftertraktade band och kvintetten belönades med en Grammisnominering för ”Årets Låt” och dubbla nomineringar på P3 Guld. Efter en utsåld vårturné och en sommarturné kantad av publikrekord och publikextas har bandet klättrat sig till en albumetta och en vinyletta. Singeln Sunnanvind norpade även platsen som “den mest spelade låten på P3 2019”.

"Detta kommer bli helt galet bra", säger Malin Törnquist från Skärgårdsfestens projektgrupp. "Jag kan inte vänta på ögonblicket när Mares drar första ackordet och allsången bryter ut - särskilt på låten Sunnanvind. Den refrängen har inte gått någon förbi. Inte minst för diskussionen kring texten. Dricker dom Cava Aperol i en kopp i en berså eller dricker dom Cava ur en Bersåkopp", skrattar Malin avslutningsvis.

Den 31 juli kliver Mares upp på Stora scen på Karlskrona Skärgårdsfest. Släppta artister till Stora scen hittills är The Ark, Tomas Ledin och Lukas Graham.

Säkra ditt festivalpass till scenområdet på Stortorget redan idag på www.karlskronaskargardsfest.se

 

Köp biljett!

Köp din biljett idag till förmånligt förköpspris!

Se också

 • The Ark

  The Ark

  30/7
  Plats: Stora scen
  THE ARK till Karlskrona Skärgårdsfest Sveriges färgstarkaste rockband återförenas för en stor sommarturné.Det är 20 år sedan The Ark gjorde sitt stor…
  Läs mer Köp biljetter
 • Lukas Graham

  Lukas Graham

  31/7
  Plats: Stora scen
  Världsstjärnorna Lukas Graham kommer till Karlskrona Skärgårdsfest! Lukas Grahams framgångssaga är smått osannolik. Efter release av låten “7 years…
  Läs mer Köp biljetter