Vikingarna

3/8 kl. 18:30
Plats: Stora scen

Vikingarna och Christer Sjögren återförenas med tio unika spelningar runt om i Norden sommaren 2019. Lördagen den 3 augusti kommer de till Karlskrona Skärgårdsfest, för deras enda spelningen i södra Sverige.

Vikingarna som är nordens, genom tiderna, största dansband kommer förutom i Karlskrona att spela bland annat på Dansbandsveckan i Malung, Seljordsfestivalen i Norge men även på andra unika platser i norden så som Åminne i Finland. Vikingarna lades ner 2004, efter en nästan 50-årig historia. Under 70-talet sålde de guld och toppade Svensktoppen flera gånger om. Christer Sjögren tog över sången efter Stefan Borsch år 1978, och i början av 80-talet blev det ett framgångsrikt decennium för värmlandsbandet. Vikingarna har även turnérat i många år runt om i hela Norden och Tyskland. Sålt miljontals skivor och gjort mängder med TV framträdanden, även internationellt. År 2019 är det alltså äntligen dags för återförening och Karlskrona Skärgårdsfest är en av de exklusiva spelningarna.

Christer Sjögren är en av landets mest folkkära artister och firade förra året 50 år i branschen med turné och medverkan i TV4-programmet "Så mycket bättre". Där fick TV-publiken njuta av många av Vikingarnas klassiska låtar i ny tappning samt Christers tolkningar av de andra deltagarnas hits.

Köp biljett!

Köp din biljett eller festivalpass via knappen nedan :)