Hov1 klara för Skärgårdsfesten


Att Hov1 är ett av Sveriges allra hetaste band råder det inga tvivel om. Något de bevisade under förra vårens turné som bestod av enbart utsålda spelningar. Nu är de redo att få Stortorget i Karlskrona att koka under sin spelning på Karlskrona Skärgårdsfest den 3 augusti.

- Efter att ha sett Hov1 fullkomligt ta över musiksverige förra året kändes de givna för årets upplaga av Skärgårdsfesten. Är det några som kommer kunna få igång publiken ordentligt är det dessa grabbarna. Och därför är vi oerhört glada över att idag kunna presentera de till årets konsertprogram, säger Robin Åkerman, projektledare för Skärgårdsfesten.

Förutom ett succéartat turnéår innebar 2017 även släppet av gruppens självbetitlade debutalbum. Vilket seglade direkt in på en andraplats på svenska albumlistan – och åtta av nio låtar på den svenska topp 20-listan. För sina bedrifter nominerades de till två priser i P3 Guld-galan för “Årets grupp” och “Guldmicken”, men de fick även en Grammisnominering i klassen “Årets nykomling”.

Hov1 kommer att inta scenen på Stortorget den 3 augusti.

Utöver Hov 1 är Zara Larsson, Sven-Ingvars, Jill Johnsson och Tomas Andersson Wij klara. Fler nyheter presenteras denna och nästa vecka.
Karlskrona Skärgårdsfest pågår mellan den 31 juli - 5 augusti.