Oskar Linnros till Skärgårdsfesten


Oskar Linnros har alltid vandrat längst fram på en till stora delar egen väg, ständigt med nya idéer om hur musik på svenska kan låta. 2010 dominerade Oskar i princip alla topplistor med låten ”Från och med du”. I vår och sommar släpper Linnros ny musik och den 4 augusti kommer han till Karlskrona Skärgårdsfest.

- Oskar är en musikalisk nyskapare och det känns fantastiskt roligt att han valt Karlskrona som ett av turnéstoppen i sommar, säger Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest. Oskar blir en av totalt fyra akter som spelar under fredagen där vi även bjuder på Peg Parnevik, Jerry Williams och Arash på stora scenen.

Utöver en egen framgångsrik karriär har Oskar Linnros skrivit och producerat åt bland annat Seinabo Sey, Timbuktu och Veronica Maggio. Oskar har kallats för ”en känslosam uppfinnare av euforiska svensk soul” och hans sjufaldigt Grammisnominerade debutalbumet ”Vilja Bli” gjorde honom känd för den breda massan. Megahiten ”Från och med du” slog alla tidigare rekord. Sedan dess har det blivit ytterligare en platta. Även den hyllades stort och låtar som ”Hur dom än” och ”Från balkongen” spelades mycket på radio.

Nyligen släppte Oskar singeln ”Sitter på en dröm” tillsammans med den före detta kollegan Daniel Adams-Ray och efter det har han bland släppt låten ”Psalm för skolgårdar”. Under 2017 har nämligen Linnros lovat att ta ett stort steg vidare på sin väg som soloartist. Exakt vad det innebär kommer bland annat att visa sig på Karlskrona Skärgårdsfest den 4 augusti.

Oskar Linnros, Mariette, Arash, Peg Parnevik, Linda Pira, Kleerup, Linnea Henriksson, Stiftelsen, Melissa Horn, Lasse Stefanz, Världens Snabbaste Allsång, The Sounds, FO&O och Jerry Williams är alla klara för sommarens Skärgårdsfest.