Skärgårdsfesten avlutas med Avicii-hyllning


Det har gått en vecka sedan vi alla nåddes av det tragiska beskedet att en av världens största stjärnor Tim ”Avicii” Bergling gått bort vid 28 års ålder. Omständigheterna är ofattbart tragiska men Tims livsverk är texter och musik som inte gått någon obemärkt förbi, skapat glädje, minnen och knutit samman oändligt många människor. Hans historia och berättelser från dokumentären ”Avicii: True Stories” kommer vi aldrig att glömma.

Vid midnatt lördagen 4 augusti, efter Zara Larssons konsert, avslutas Karlskrona Skärgårdsfest med en timmes hyllning till Avicii. Konsertområdet på Stortorget öppnas upp med fri entré och görs om till ett stort dansgolv med lokala DJs som spelar Aviciis musik.

- Det kommer bli en stark final med massor av glädje, kärlek, allsång till Tims tidlösa musik, pyroteknik och audiovisuella upplevelser men även ett ställningstagande för att vi måste ta hand om våra medmänniskor, säger Malin Törnquist från Karlskrona Skärgårdsfest.

Skärgårdsfesten kommer genomföra en stor insamling från Valborgmässoafton till och med 01.00 lördagen 4 augusti där pengarna går till lokala organisationer som arbetar med psykisk ohälsa.

- Vi avslutar programmet med att annonsera ut hur mycket pengar vi har fått in från Karlskronas organisationer, företag, invånare och alla besökare, avslutar Lena Ohlsson, projektansvarig för Karlskrona Skärgårdsfest på Karlskrona Kommun.