Sven-Ingvars till Skärgårdsfesten


I över 60 år har Sven-Ingvars underhållit svenska folket. Efter frontmannen Sven-Erik Magnussons bortgång var det många som trodde att musiken tystnat för gott men i våras gjorde bandet comeback. Nu med Sven-Eriks son Oscar Magnusson vid mikrofonen. Turnékonceptet “Länge Leve Sven-Ingvars” spelade för utsålda hus hela våren och den 4 augusti kommer de till Skärgårdsfesten.

– Det finns någonting i Sven-Ingvars låtskatt som alla kan knyta an till. Det känns väldigt kul att vi på Karlskrona Skärgårdsfest i sommar får vara del av hyllningen till Sven-Ingvars oförglömliga musik, säger Stefan Andersson, kommunikationsansvarig för Karlskrona Skärgårdsfest.

Sven-Ingvars låtskatt består av odödliga låtar som “Fröken fräken”, “Två mörka ögon” och “Byns enda blondin”. Bandet har under sina 60 år hunnit släppa hela 33 skivor och belönats med en hel rad priser och utmärkelser. På listan återfinns bland annat Frödingmedaljen, Lisebergsapplåden och två Grammisar. I samband med sitt 60-årsjubileum 2016 valdes Sven-Ingvars in i Swedish Music Hall of Fame.
Den 4 augusti kommer dom till Karlskrona Skärgårdsfest.

Utöver Sven-Ingvars är Zara Larsson, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij klara för årets Skärgårdsfest.
Karlskrona Skärgårdsfesten 2018 går av stapeln den 31 juli - 5 augusti.