MITT I SKÄRGÅRDEN

Bland klippor, kobbar och skär

Karlskrona Skärgårdsfest är en fest där världsarvets unika historia möter den moderna stadens puls och folkliv. Där levande parker och torg bjuder på musik och fest men där stillsamma smultronställen och intressant historia också ger besökaren oförglömliga minnen. Skärgårdsfesten har stora planer. Vi siktar på att bli Östersjöns stoltaste fest. Framtidsvisioner i en modern förpackning men med respekt för både örlogshistoria, världsarv och miljö. Något man besöker och njuter av eller är en del av.

Karlskrona Skärgårdsfest är fylld till bredden med aktiviteter, mat och musik för hela familjen. Traditionsenligt börjar vi veckan ute på öarna för att sedan ta oss in mot världsarvstaden Karlskronas centrum. På torsdagen hålls det traditionella
invigningskalaset med några av våra bästa dansband på stora scenen. Därefter följer två dagar med en rad programpunkter i city. Några av Sveriges artisteliter besöker oss och våra scener har bland annat gästats av Miriam Bryant, Fricky, Laleh, Veronica Maggio, Takida, Oskar Linnros, Einár, Icona Pop och många fler. Ute på Stumholmen blir det Barnens Ö med cirkusby, vattenaktiviteter och lärande lekland för barn, samt bandyturnering förstås. Som vanligt finns något för alla smaklökar. Missa exempelvis inte den italienska matmarknaden. Festen avslutas på söndagen med hamnfest i Kristianopel. Totalt bjuder Skärgårdsfesten på flera hundra programpunkter där mycket är gratis. Välkommen!

Vill du vara en del av festen? Hör av dig till oss på
medverka@karlskronaskargardsfest.se