Världsarvstur Gamla Örlogsvarvet

30/7 kl. 10:00 - 12:00
Plats: Fisktorget

Följ med på en härlig båtresa till det gamla Örlogsvarvet, där en äkta repslagare tar med dig på en vandring och visar upp världsarvsobjekt som Wasaskjul, Polhemsdockan och pumphuset som är nytt för i år! Under besöket ingår en unik visning av Repslagarbanan från 1692 där du som besökare får vara med och slå rep med repslagarna.

Gamla Örlogsvarvet är hjärtat i Karlskronas Världsarv och är i stort sett oförändrat sedan dess glansdagar under 1700-talet. De senaste århundradena har större delen av flottans varvsverksamhet skett på det ”nya varvsområdet” inne på Trossö, dock har Lindholmen haft en viktig roll bl.a. genom rep tillverkning och reparationer och underhåll av fartyg i Polhemsdockan – Sveriges äldsta torrdocka som används än idag! Området är fullt av levande historiska miljöer och byggnader som alla våra besökare får ta del av under denna visning.

Guidningen görs av en riktig repslagare från VHFK (Varvshistoriska föreningen i Karlskrona) som besitter stora kunskaper om hur varvet fungerade då det var verksamt. Transporten ut till Lindholmen sköter skärgårdsbåten M/F Ljungskär. Båten utgår från Fisktorget här i Karlskrona. Detta gör att du som besökare även får en smakbit av Karlskronas skärgård.

Turen körs varje dag under Skärgårdsfesten mellan kl. 10:00-12:00
Samlingsplats: Fisktorget, Karlskrona
Språk: Svenska & Engelska 
Båt: M/F Ljungskär eller M/F Gåsefjärden 

Priser:
Vuxen - 250 SEK
Ungdom 7 till 19 år - 100 SEK
Barn under 0 till 6 år - Gratis

OBS! Biljetter köps endast på Karlskrona Turistbyrå.
Det är ett begränsat antal platser på denna tur, så förbokning i god tid är att krav. Försäljningen slutar 30 minuter innan turen avgår.
Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller pass nummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen, då Lindholmen är ett militärt skyddsobjekt.

Husdjur får tyvärr ej medfölja på denna tur!