Världsarvstur Kungsholms Fort

30/7 kl. 10:00 - 14:00
Plats: Fisktorget

En klassiker - Följ med på en unik tur till Kungsholms fort som sedan 1680 vaktat inloppet till Karlskrona!

Kungsholms fort har haft stor betydelse för det svenska försvaret då fästningen var svaret på Karlskronas största svaghet, det stora inloppet! Tillsammans med Drottningskärs Kastell på andra sidan inloppet har Kungsholms Fort varit i hetluften, då ryssarna var och nafsade på Karlskrona Skärgård vid "Slaget om svenskasund" cirka 1780. 

Det är idag länge sen befästningen såg sina glansdagar som en strategisk försvarsanläggning och verksamheten har successivt minskat då krigföring har utvecklats snabbare än befästningen. 
Men trots detta så har fortet varit aktivt i över 300 år!

Turen börjar med en skärgårdstur med båten M/F Ungskär som tar er ifrån Fisktorget i Karlskrona ut till Kungsholms Fort. Väl ute på fortet tar en världsarvsguide med gruppen runt på fortet där rundhamnen, fortets museum och den botaniska parken med växter och träd ifrån hela världen visas upp.
M/F Ungskär kommer sedan åter och hämtar gruppen för att ta den tillbaka till Karlskrona. Passa på att njut av denna tur då Karlskrona visas upp från sin rätta sida!

Fortet är en maffig upplevelse för alla åldrar och nationaliteter! 

Den guidade turen finns att boka in sig på varje dag under festveckan!

Tider: 10:00 - 14:00 eller 15.00 - 19.00

Startplats - Fisktorget, Karlskrona
Språk - Svenska & engelska

Pris: 
Vuxen - 250 kr 
Ungdom 7-19 år - 100 kr 
Barn 0-6 år – Gratis 

OBS! Biljetter köps endast på Karlskrona Turistbyrå.
Det är ett begränsat antal platser på denna tur, så förbokning i god tid är att krav. Försäljningen slutar 30 minuter innan turen avgår.
Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller pass nummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen, då Kungsholms Fort är ett militärt skyddsobjekt.

Husdjur får tyvärr ej följa med på denna tur!