Cirkus Brazil Jack

Plats: Stumholmen

Brazil Jack är Sveriges äldsta cirkus och i sommar kommer det anrika cirkussällskapet till Skärgårdsfesten och Barnens ö på Stumholmen. Under fredagen och lördagen kommer det att bjudas på fyra föreställningar där besökarna får träffa både clowner, akrobater och den mänskliga kanonkulan.

- Det här är en av årets stora satsningar, berättar Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest. Cirkusen kommer att vara på plats under fredagen och lördagen och ge två föreställningar per dag. Totalt kommer 4.400 personer att kunna se någon av de fyra föreställningarna som kommer att vara gratis.

Brazil Jack kommer att ta plats på Stumholmen och bli en stor och viktig del av det som under Skärgårdsfesten kallas Barnens ö. Det blir ett gigantiskt cirkustält, med tillhörande cirkusorkester, popcorn och sockervadd. Vi får träffa både clowner, akrobater, starke mannen och den mänskliga kanonkulan. Men det stora cirkustältet kommer att vara öppet även mellan föreställningar. Cirkussällskapet kommer då att bjuda in stora som små att prova på cirkus, mitt i manegen.

- Flera av artisterna kommer att demonstrera och hjälpa de som vill testa på hur det är att vara clown eller akrobat, fortsätter Robin Åkerman.

Brazil Jack är Sveriges äldsta cirkussällskap. I år är man inne på sitt 119:e år och man inledde året med att berätta att man numera är en helt djurfri cirkus. I höstas kom även långfilmen “Vilken jävla cirkus” med bland andra Helena Bergström och Tomas von Brömssen som spelades in i Brazil Jacks autentiska miljö och tält där även cirkusdirektören Trolle Rhodin spelade en av rollerna.

- Cirkus är så mycket mer än djur, så det var inget jättesvårt beslut för oss att ta bort djuren, menar cirkusdirektören Trolle Rhodin som ser fram emot besöket i Karlskrona. Att vara del av Skärgårdsfesten blir lite som förr i tiden då stadsfester ofta hade en stor cirkusföreställning.

Brazil Jack tar plats på Stumholmen fredagen den 3 och lördagen den 4 augusti.


Fri entré - platser är bokningsbara

Det är fri entré till det mesta under Karlskrona Skärgårdsfest. Men har du ett festivalpass bjuds du på en mängd erbjudanden och entré till alla konserter på Stortorget under fredagen och lördagen.

Där det händer